Dagens skörd

Jag brukar inte kommentera veckosiffran JoblesClaims, men idag kom den in på 335k. Vilket är 5 års bästa… inte dåligt. Även siffran över Housing Starts var osedvanligt stark. USA knallar på!!! Då är det ganska ironiskt att vissa, som ex ECRI snubben, snackar om att landet JUST NU är i recession.

Namnlös1524

Sen kom Philly Fed, som vissa anser är en av de bättre regional indexen.

Philly kom in på -5,8 mot 5,8 väntat och fg 4,6.. svagt
Philly CapEx intensions kom in på 6,0 mot fg 10,10
Philly employment kom in på -5,2 mot fg -0,2
Philly prices kom in på 14,7 mot fg 23,50
Philly New Orders kom in på -4,3 mot fg 4,90

Genomgående sämre och man börjar undra. Är det spåren av Fiscal Cliff och gammalt groll… eller är den framåtblickande och vill säga nåt annat? Smått confusing.

Surpriseindex har tagit sig ner mot neutrala nivåer i USA, och det börjar bli hög tid för att den ska börja repa sig igen (dvs makrodatan ska börja komma in bättre än väntat nu post-Cliff worries)… och gärna i samklang med hyggliga earningsrevisions. Detta krävs för att den underliggande tonen i marknaden ska fortsätta att vara positiv. Om inte.. tja då blir det vinsthemtagningar och rekyl, och förmodligen ett köpläge med andra ord!

Trevlig kväll!

ps. hade ett snack med en kollega. Han frågade om jag fortfarande tror på LTG, tja det gör jag väl, så länge som husmarknaden i usa inte kickar i gång en stark PRIVAT recovery, som inte behöver statlig inblandning OCH ett Europa där tillväxten faktiskt börjat hitta tillbaks igen. Detta känns inte troligt givet den info vi sitter på idag. Okej, vilken trading strategi har fungerat i LTG miljö då? Jag vet, det är en ledande fråga… men svaret är Sälj när optimismen spirar, och KÖP när pessimismen regerar. Han fortsatte, givet flödena på sistone och börsen sista halvåret, hur är stämningen nu? Jo men det är väl rätt positiv. Alltså, ha cash i ladorna för det kommer bättre köplägen längre fram.

Han har naturligtvis rätt. Samtidigt är det här med tajming svårt. Ska det gå 5-10% till innan rekyl? Omöjligt att säga, men det är kanske inte fel att inta en mer Neutral hållning i sin aktieexponering.

Samtidigt ska vi ha klart för oss att den dagen det vänder, och vi ska ta de första stegen ur LTG, då ska man inte vara för snabb på säljknappen. Det finns ingen gratislunch här utan det gäller helt enkelt att jobba med SL mot bägge hållen. Ligger man cash och OMX bryter upp, ja då kanske man inte ska tänka så mycket och köpa tillbaks. Ligger man fullinvesterad, ja då kanske man ska hoppa av om det ser ut att bryta ner under 1110…. ds.

Trevlig kväll!

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.