De amerikanska hushållens skuldsättning

De amerikanska hushållens skuldsättning är något man inte kan diskutera för lite av. De är trots allt en av grundpelarna till The Great Recession.

Vi har diskuterat deras situation många gånger här på bloggen, och här är senaste inputten från MorganStanley.

Nedan visar skuldsättning / BNP. Där ser den ut att vara ganska hög. Personligen måste jag säga att detta är ett helt värdelöst mått.

Namnlös1526

Nej då tycker jag nedan är tusen gånger viktigare. Den visar räntekostnader i förhållande till disponibelinkomst… och den ser sannerligen bra ut!

Namnlös1527

Ska man sätta skuldsättningen i relation till något, så är det värdet på underliggande Equity, dvs fastigheterna. Den har tappat en del, och om jag får rätt att huspriserna ska upp en del i år i kombination med fortsatt amortering, så kanske vi ligger på 110% innan årets slut. Sen räknar jag med att vi närmas oss det historiska snittet, eller i varje fall 80%, under 2015. Detta är inget som egentligen är livsavgörande för hushållen. JAg menar utgå från dig själv, vad påverkar din ekonomi mest, om räntorna går upp kraftigt, eller huset faller i värde med 10%. Räntesvängningarna slår direkt mot din plånbok, men huspriset slår mot hur rik du känner dig, och således consumer confidence… men knappast plånboken.

Namnlös1528

Slutligen lite kommentarer från MS

Namnlös1529

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.