Allvarligt!?!?!

Miningaktier är extremt känsliga för konjunkturutsikter. Antingen har marknaden jävligt fel, eller så kommer inte konjunkturen alls att förbättras under året… tvärtom, har marknaden rätt så ska det gå käpprätt åt helsike!!!! Eller är det bara ett regimskifte i Kina (där man drar ner på Infrastruktur och prioriterar låg inflation) och en stark dollar (jo dollarn är stark, det är bara Svenska kronan som är ännu starkare) som gör att råvarucaset är iskallt… trots att världskonjunkturen ändå kommer bli så sakterliga bättre?

Namnlös1594

Så allvarligt, tror ni kopparn ska göra en catchup med miningaktierna, dvs ska kopparpriset falla 30% från dagens nivåer…. Jag har inte svaret men visst verkar det smått otroligt. Det skulle betyda att det swr riktigt risigt ut. Nej sanningen ligger nog inte i att mining gått så dåligt utan att övriga marknaden gått så bra. Vid en kommande korektion räknar jag med att mining outperformar, även om det också ksn gå ner. Det är möjligt att kopparn i den här korrektionen tappar något, och vips är inte spreaden lika påtaglig. Det måste alltså handla om att andra sektorer blivit påtagligt dyra, alt haft väldigt fina upprevideringar. Jag hoppar jag inte har fel!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Allvarligt!?!?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.