Bits and pieces

rätt kul med chartet nedan. Visar att marknaden trots all politik är ganska makrostyrd. US är consensus likable, och mycket riktigt hittar vi den i övre högra hörnet. Europa tampas i nedre högre, och efter dagens flash data drar den sig åt vänster. Not likable av marknaden. I mitten utan riktning har vi Ryssland och Kina, och mycket riktigt är meningarna delade kring råvaror och Kinas Outlook!

Chartet under den visar också att trots att det gått många år sedan krisen, så är ett huvudtema intakt. USA konsumerar det resten av världen producerar. jag undrar hur världen sett ut om Obama hårdnackat strävat efter en balanserad budget, och FED inte expanderat sin balansräkning med en cent? Någon som vill försöka sig på ett svar?

Namnlös1595

USA handlas nära ATH, och vissa drar öronen åt sig. MEN vi handlas inte ATH värderingsmässigt. Utan att gå i på om man ska ha Amerikanska aktier eller inte, vill jag bara säga… köpa billigt och sälja dyrt, betyder inte att köpa när aktien står lågt eller aktien står högt. Det betyder att köpa värderingsmässigt billigt alt dyrt. Jag tror många hade gjort bättre investeringar, dvs färre förluster, om de ägnade större tid åt att titta på värderingen än kursgrafen! Kom också ihåg att en aktie som är dyr kan förbli dyr eller bli ännu dyrare om du positiva vinstrevideringar. Detsamma gäller för en billig aktier. Europa vs USA är ett bra exempel på detta. Läs gärna mer i min ”about”

Namnlös1596

Slutligen konstaterar DB att trots misslyckade val i Italien och kris i Cypern så håller sig marknaden. Ni kommer ihåg hur det gick när det var kris i Grekland. Då gick marknaden ner! DB tes är att det beror på Draghis paket ESM/OMT som lanserades förra hösten som utgör krockkudde och gör så att marknaden inte vill göra en sell off… time will tell!

Namnlös1597

Avslutningsvis vill jag bara säga att jag tror att FED kommer dra tillbaks QE i år eller i början på nästa. VARFÖR? Jo, titta på jobless claims eller NFP… det skapas helt enkelt jobb. Även om FED säger att de inte tycker ekonomin är tillräckligt stark, vilket den inte är… så skapas det jobb. PUNKT. Skulle datan däremot vända ner härifrån och sysselsättningen sluta förbättras. Tja, då lär QE fortsätta. Så enkelt är det! Vad som kommer hända med aktier är jag lite osäker på.. det beror på värdering och vinstrevideringar. Men räntorna kommer garanterat att gå upp!!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.