Vad ligger på bordet?

399 of SPX have reported (~80%) – 271 with positive surprised (~68%), 88 with negative surprised (~22%) and 40 neutral. 46 more of S&P 500 den här veckan. Europa ligger nån vecka bakom.

Makromässigt fick vi en bra NFP, ISM var dassig men New order var uppmuntrande…

Hur ligger man positionerad? Jo svagt positiv kan man säga, men det finnns mycket mer att ta av om de tror det ska fortsätta. Blanda inte ihop detta med Rotation nu, utan det handlar om pristryck.

Namnlös1621

Redan idag så indikerar beta att SPX borde gått högre än vad den gjort. Om då tänker att det finns potential att beta stiger ännu mer… så kan kommande månader bli positiva!

Namnlös1622

men vi behöver stöd av negativ pristryck på räntemarknaden, vilket det verkar finnas en del förutsättningar för.

Namnlös1623

även om man ser till spreaden mellan aktiebeta och bondbeta, finns det underlag för pristryck om marknaden börjar röra sig!

Namnlös1624

Så vad ska man säga, rent taktiskt finns det förutsättningar för uppgång, och det känns i magen som om korrektionen faktiskt är avslutad, och därmed nådde vi inte lägre än 1140… fel av mig!!!! Det är väl tyvärr så att det är många som ändå tror på en succeessivt bättre konjunktur och står utanför marknaden samtigt som bolagen gör ok resultat även under ett konjunkturellt svagt kvartal… ovanpå detta har man börjat ta europa problemen med en axelryckning, då det alltid kommer en lösning som inte är en lösning, men som gör att Europa fortsätter att guppa kvar i sin insomnia konjunktur. Detta sammantaget gör att att det finns ett underliggande köptryck i marknaden, och därför vill vi tydligen inte falla på mer….

Vad gäller det tekniska going forward rekommenderar jag att lyssna på Tobbe Trollkarl

http://winningtrading.vinnarbyran.se/viss-rekylrisk-nar-veckan-inleds-men-positiv-underton

Njut av vädret…

ps. En kollega sa något tänkvärt, han sa: ja du ”GaStan” du har ju baissat ett tag och var på rätt väg i OMX. Du pekade på NFP siffran var dålig m.m. m.m. Men har du tänkt på att SPX bara korrigerade med knappa 4% i april under knappt en veckas tid. Det är rätt lite, givet svag data och i synnerhet den svaga NFP siffran. Ok svarade jag, what´s your Point? Jo att SPX med sin lilla korrektion (trots fair value värdering) faktiskt såg genom den dåliga NFP siffran förra gången (dvs att det till stor del var vädereffekter) och att övrig svag data. Vilket betyder att optimismen kring fredagens starka siffra redan är inprisad till stor del. OMX föll däremot med drygt 7%, men det handlar mer om en riktigt dålig rapportperiod i Sverige, faktiskt sämst i Europa, om man ser till aggregerade förväntningar.

Visst har han en poäng, SPX handlas idag till AYH, och mycket av den baisse vi har pratat om är naturligtvis inprisad till viss del, så SPX lär inte gå 10% härifrån i brådrasket, men låt mig säga så här. Hade fredagens siffra varit riktigt dålig, och /eller ISM New order kollapsat, då hade det INTE varit inprisat. Därmed har vi sluppit vidare korrektion… men huruvida det ska gå upp kraftigt från dagens nivå, det är svårare. Jag sträcker mig till att säga att analysen på SPX är buy on dips.

Snabbanalysen av OMX30 är att 1140 är botten, att vi ska testa 1223 snart, och eventuellt pressa oss något högre, SL 1186 (eller 1178 om man vill ha lite mer svängrum).. och det i princip är Buy on Dips… men jag vidhåller fortfarande, för att vi göra ett nytt 10% leg upp, behövs mer sell off på räntesidan triggat av klart bättre makro än väntat i kombination med klart bättre upward revisions, både av earnings och Revenues. Där är vi inte än…Förstår ni poängen, dvs om OMX handlats i 1115 och SPX på motsvarande, då hade den nyfunna optimismen som spirar idag INTE varit inprisad.. men eftersom vi inte är där så är den det till stor del. ds.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.