En logisk koppling

Nedan chart är inte mitt utan från Goldman. Visst, den som är lite statistiskt bevandrad ser att kopplingen är lite lös. Men det är inte det intressanta. Det finns en logiskt fundamental koppling mellan dem här, som jag tror de flesta förstår, men det intressanta är inte var 10-åringen ska stå i utifrån din bnp prognos, eller vad bnp ska bli utifrån var 10 åringen står i. Det intressanta är när det bildas spreadar mot regressionslinjen som är tillräckligt stora. Sen måste jag säga att jag inte gillar regressionslinjen. Idag när 10 åringen är 2,81 så skulle det betyda att nominella BNP prognosen ligger på ca 1%, vilket gör att realt är vi i recession… det känns ju inte riktigt rimligt. Nej, kanske den mest lokgiska linjen är 1 till 1, dvs en ränta på 3% bör reflekteras av nominell tillväxt på ca 3%, vilket troligtvis kan delas upp i 1,5% inflation och 1,5% real tillväxt. Om räntan drar till 5% och du inte tror på 5% nominell tillväxt, då kanske du ska köpa lite bonds. Om du tror på en nominell tillväxt på 5% nästa år, ja då ska du förmodligen sälja dina bonds idag….

Yield-vs-GDP

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.