Stora förändringar är svåra att prognostisera

Läste att Iron Ore och Coal Carrier rates till Kina gick upp med 16% igår, och har dubblats på 10 dagar. Kinesiska spot iron ore priset har också dragit iväg. Baltic Dry Index gick 7% igår…. har vi missat något?

NFP kom precis, 203k mot 180k väntat (även om jag tror whispering låg snäppet högre) och fg 200k (nedreviderat från 204k). Private NFP 196k mot 180k väntat och fg 212k. (reviderat från 214k). En bra siffra, i linje med förra. I mitt tycke tar den inte oss ett steg bort från tapering… snarare tvärtom. Tapering borde vara mer troligt i januari, än mars. Så till vida att FED inte tittar på några kompletterande indikatorer, som är mer ledande, som pekar på att det kan bli sämre framöver…..

Svenska börsen är flat. Vi får se hur USA går ikväll, men bryter SPX ner under 1,777 så är risken hög att rekylen fortsätter….

Trevlig helg!

10/12

Istället för att skriva ett nytt inlägg bygger jag på det gamla…

Jobbdatan är bakom oss och äntligen verkar det som om pendeln så smått börjar svänga åt det mer hälsosamma hållet, DET VILL SÄGA, att bra data leder till bra börs. Detta då tapering inte är en OM-fråga utan en NÄR-fråga, så bör allt fokus ligga på hur vinsttillväxten blir (i kompensation mot successivt högre räntor)…. och därmed bör konjunkturdata, och förväntningarna av densamma, vara helt avgörande.

Fundamentalt står jag fortfarande i SÄLJ lägret. Tekniskt likaså, men den är ett tuffare call…. därför är jag glad att den tekniska bilden börjar bli lite tydligare, särskilt i Stockholm. Rekylen tog sitt slut vid EMA100 som fungerade väl både i augusti och oktober, se graf nedan. Bryter vi ner under 1263 är rekylen ett faktum. Då kommer min sälj rek fungera fint. Bryter vi däremot 1288 och stänger typ på dagshögsta, så tror jag nog man kan hoppa på igen (och därmed stoppa tillbaks sig), för då ska vi förhoppningsvis testa toppen 1316, samt sätta en ny topp, antagligen över -07 toppen 1321. Tar man en köp, så gäller det naturligtvis att hålla en tajt stopp, gärna 1263.

Namnlös1727

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.