Vet de nåt?

Historiskt brukar man säga att räntemarknaden alltid är smartare än aktiemarknaden, men på senare år så vete tusan om det stämmer. Hursomhelst, Torssell på Carnegie har noterat hur Barclays US Corporate High yield index börjar divergera mot SPX. Detta index kan enligt honom ge tecken på att ränteinvesterarnas riskaptit och utvecklingen på senare tid visar att luften har gått ur den marknaden något, till skillnad från börsen som dundrar vidare. Logiken är att investerare av bonds har en riskmössa på sig till skillnad från aktieinvesterarna. En bond investerare har ju ingen uppsida i sin placering, då han vet att han högst kan få räntan, och insatsen tillbaka. Detta gör att hans analys handlar om RISKEN att inte få tillbaka denna statiska avkastning. Detta innebär att vi kanske borde lyssna på vad bond investerarna har att säga om de känner sig mindre positiva…..

Namnlös1892

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.