Trading update

Marknaden är svag, och många känner att de har lite att gå på. Grekland ska avgöras vid månadens slut. Men fram tills dess då? Det kommer BNP siffror från Europa, lite retail sales, PPI samt Michigan från USA… men ingen kioskvältare. Det känns svårt och många är sugna på att stå utanför och avvakta. Jag tror att man ska ha ett ben i marknaden och beredd att köpa mer. Av de klassiska tekniska/taktiska skälen alltså… inget annat. Såväl aktier som räntor är ofördelaktigt värderade för en långsiktig investerare som vill se rejäl uppsida på aktier för att det ska vara strategiskt rätt att gå in. Men det har det inte varit på länge… men taktiskt tekniskt är en annan femma!

Vänder inte Stockholm upp härifrån, ca 1,590, så är jag rätt säker på att vi ska MINST ner och testa 1,540ish, och som MEST 1,480ish. Svagheten har varit logisk då Amerikanska och Tyska räntor stigit en hel del, men JUST NU, gör de faktiskt inte det längre!!!

OM, jag säger OM US 2-åringen var klar i fredags på 0,75%…. och den framöver antingen står stilla alt går ner, då är det inte räntehöjning som prisas in…. och då har vi återigen en synnerligen fin Buy the Dip marknad. Sen om man skulle köpt idag, avvakta till 1,540 eller rent utav 1,480 är väldigt svårt att säga. Det viktiga är att 2 åringen inte står i 1,1%. Då grusas Buy the Dip caset. 10 åringen då. Ja den går i samklang med den Tyska Bunden vars relation är mycket mer kopplad till relationen centralbankspolitik i EZ vs US. Men det är bra om US 10yrs inte går över 2,50%.

Snabbanalysen är alltjämnt, om datan i förra veckan tvingar FED att höja… Då borde räntorna handlas högre än vad de gör nu!

Alltså, givet att räntorna inte drar, vilket helt bygger på förväntningarna vad FED tänker göra, vilket helt bygger på inflationsutsikterna, så är vi i en BUY the dip marknad…. som det går att tjäna pengar på om man är lite positiv när marknaden känns sur och tvärtom!

Tekniskt är vi i en storformation, där första rörelsen var 2009-2011, sen sättning, och nu är vi en 2011- rörselse som kan ha toppat ur, eller inte? Efter det kommer en stor sättning, och sen en lång jäkla uppgång…. och sen börjar det om på ny kula. Så frågan är om vi ska sätta toppen eller ej i våg 3…. jag hoppas det givet att marknaden inte på allvar börjar tro på räntehöjningar… för det är dem som kommer ge oss Våg 4 sättningen. Tajming är skitsvårt men jag vill inte vara stå utanför när det går upp….. då är det stor risk att man faller under epitetet ” även en trasig klocka visar rätt tid två gånger om dygnet” och hur j-a kul är det?

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.