Spekulationens ytterligheter

I Grekland heter en av landets största banker National bank of Greece, nej det är inte centralbanken.

Den är även börsnoterad, men börsen är som sagt stängd, men den har en ADR som handlas i USA, NBG US heter den på Bberg.

I fredags handlades den på 1,50usd. Någon stackare köpte på den nivå i hopp om att allt skulle lösa sig… och nån klev av med rädsla för osäkerheter. I måndags öppnaden aktien ner till 0,88. Stackare, ner 40%. Nån tänkte alltså att nu var det kört och sålde… samtidigt som någon modig galning köpte. Nu handlas den i 1,20… och den som köpte är 36% rikare på två dagar. Tänk vad det finns många som antingen har sjuk ångest och mår dåligt och samtidigt dem som tar in skumpan på krogen. Visst, är man med i leken får man leken tåla. Men är det så sunt egentligen?

Nu precis fick vi US Mfg PMI, 53.6 mot 53,4 väntat och fg 53,4. Även Mfg ISM rullade in på 53,5 mot väntat 53,2 och fg 52,8…. inte fy skam. Igår hade vi starka siffror från CB Consumer Confidence, och case shiller huspriser var ok. Vi lämnar svaga 1H15 bakom oss….. och det är frågan hur starkt 2H15 kommer att bli? Hur många jobb kommer att skapas, och hur tajta är lönerna? Var tar dollarn vägen, och ska oljan ligga kvar kring 65usd? Detta sammantaget måste FED ta hänsyn till. På fredag kommer sysselsättningsdata….. men det skiter väl alla i. Nu handlar allt om Grekland!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Spekulationens ytterligheter

  1. deli skriver:

    Tack for en bra blogg! Tankte bara saga till att NFP kommer imorgon pga att US har national holiday pa Fredag (Independence day pa Lordag sa marknaden ar stangd pa Fredag istallet). Blir spannande avslut pa veckan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.