Suck och pust

Det är ett knepigt läge tekniskt/taktiskt:

Tekniskt fick vi en säljsignal i måndags, som ännu inte överbevisats. Men just nu känns det som om vi lika gärna kan nå 1,611 som 1,380 i september/oktober…. eller rent utav båda.

Men taktiskt ser det ju bättre ut än i våras och i somras då

1. Nu börjar allt fler inse att FED troligtvis inte höjer räntan i september
2. Grekland har förvisso nya val framför sig, men samtidigt är finansieringen tryggad med ett 3e program på plats. Check!
3. Kvarstår gör Kinaoron…. kan den bara släppa så!!! Kineserna lätta på reservkrav, och gör både det ena och andra för att hålla uppe ekonomin…. det borde ju trygga nån Hardlanding Believer?

Det finns goda chanser för ett rally och V-formation likt den i oktober. Det räcker troligtvis att de med korta possar ska stänga dem i alla hast!

Eller kommer den nåt som kastar allt på sin ända och så ha vi nya fall!!!!!!

Faktum är att september/oktober brukar vara risiga månader, och skulle det vända ner här, så kommer man kunna säga att det var en fin tekniskt studs, där RSI normaliserades från extremt översålda nivåer… men nu är det tillbaks in i den negativa trenden.

Jag vet att detta inte är till mycket hjälp…. men det är som sagt en knepig situation. Åtminstone på kort sikt. Inom ett års sikt kan du förmodligen tjäna en del. Det brukar man kunna göra på kraftiga nedställ. På 5 års sikt är jag fan tveksam, stigande räntor och höga värderingar brukar inte var en schysst kombo. Då inväntar jag hellre en sättning. Så vem är du? Kort- Medel- eller Långsiktig. Är du ok med Risk eller avskyr Risk…. allt spelar in!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.