Rim och reson?

Idag gör man en stor grej av att Ericson varslar 3,000 personer i Sverige?

Jag undrar lite ödmjukt. Varför är det ingen som hyllar bolaget att de tar tuffa beslut?  Hade de inte klarat det så kanske vi inte har kvar nåt Ericson om några år?

Alla ni som är så lyriska kring svensk ekonomi och tycker att Ingves borde höjt räntan för längesen. Ni kan ju inte tycka det här varslet är några problem…. svensk ekonomi är ju så stark att de borde ha nya jobb på en eftermiddag. Särskilt om de är beredda att flytta på sig??????

Textilindustrin skördade 70,000 jobb. Det är modern tids största, dvs efter jordbrukssamhällets kollaps, varsel. Till Sverige har det kommit 180,000 flyktingar där de flesta saknar jobb. Många utan utbildning och relevant arbetslivserfarenhet. Det är ett rätt mycket större utmaning än Ericson, där 90% lär ha ett jobb inom 18 månader. Åtminstone om man drar paralleller till hur det gått för SAAB anställda. Vi kanske borde diskutera hur vi ska få de nyanlända i arbete istället?

Sätter inte dagens varsel fingret på vad det egentligen handlar om? Dvs hur viktigt det är att våra unga, oavsett bakgrund, skaffar sig relevant utbildning så att vi kan konkurrera i framtiden? För att de ska ha möjligheten så måste vi ha en fungerande grundskola, där det även ställs krav på barn och föräldrar? Är det då läge att bara bråka om ägarformen för våra skolor. Ska vi inte fokusera på att stötta skolor som håller en hög kvalitet och utveckla skolor som inte håller måttet istället? Detta oavsett ägarform!

Trevlig kväll

Ps. Dax stängde gapet ikväll! Imorgon kommer Pmi’s för tjänstesektorn. De kan nog driva de stora indexen mot AYH om de kommer in hyfsat! Ds

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.