Har FAANMG rekylerat klart eller väntar ett C?

Många gillar säkert styrkan i OMX, men jag tänker mer att orkar inte SPX dra över 3400-3500 så tror jag det blir jobbigt för OMX att gå mot ATH 1920. Risken är nämligen stor att 3400/3500 håller och att vi snarare är på väg mot SPX 3250/00… och då borde OMX snarare jobba sig ner mot 1700/1735.

I veckan har vi FED möte, där jag hoppas de ger lite klarhet i hur de tänker beräkna snitt inflationen. Är 12m genomsnitt för lite?

Från USA tittar jag på Empire FED, Retail sales, NAHB, Claims, Philly Fed samt prel Michigan i veckan. Från Kina tittar jag på Retail och IP. Från Sverige HOX Valuegard.

Tbc

Ha en fin vecka!

——————-

Det har rullat in lite data.

Retail sales kom in på 0,6% MoM mot väntat 1,0 och fg 0,9 (nedreviderat fr 1,2). Sämre, samtidigt är det ingen ko på isen. Detaljhandeln är ganska stabil och i nivå med 2019. Annat var det under mars-maj…. vi har inte sett några tendenser sedan dess vilket är ett styrketecken. Nej, Food services, gas stations, kläder har det tufft. Men allt annat går ganska okej. Särskilt On-line. Så det blir ingen bärs på krogen, men man ligger hemma i soffan och köper saker på Amazon, för pengar man har pga Trump istället för att vara arbetslös.

NAHB index kom in på 83 mot väntat 78 och fg 78. Starkaste siffran någonsin. Fastighetsmarknaden är On Fire och kommer att vara det närmaste året. Det är bra för mycket!

Från Kina kom det data tidigare i veckan som visade att detaljhandeln låg på +0,5 YoY mot väntat 0,0 och fg -1,1%. IP kom in på 5,6% YoY mot väntat 5,1 och fg 4,8. Stabila siffror

Från USA kom Empire FED Mfg PMI som visade 17,0 mot väntat 6,0 och fg 3,7. Det här tycker jag var en mindre skräll som marknaden visade väldigt lite uppmärksamhet. Juli siffran kom in på ca 17, sen dippade det förra månaden till 3,7 för att nu vara tillbaka på 17. ÄR DET ALLT VAD RESTRIKTIONERNA HAR INNEBURIT? Det är fan ingenting. Knappt en axelryckning, vilket om man extrapolerar till allt annat innebär att Q3 både makro, vinster och gud vet allt lär bli rätt bra, trots att Covid har härjat och man kör restriktioner. Då ska vi fan inte vänta oss för mycket rekyl heller. ELLER, så är detta en siffra som beskriver New York läget, och det har inte varit så hårt drabbat under Q3 eftersom de var väst drabbade i våras. Därför skulle denna siffra inte vara representativ. Hmmm, svårt att säga. Imorgon kommer Philly och då får vi ytterligare klarhet. I nästa vecka kommer Prel PMI, och den ser jag som mycket viktig.

Nu ikväll sammanträder FED. Först var börserna upp, men sen vände börserna ner. Dollarn stärks, Räntorna stiger. Antagligen för att de var rätt positiva kring den ekonomiska utvecklingen. Marknaden vill ha en orolig Fed som skjuter in stimulus. Inte en Fed som känner sig lite nöjd, och eventuellt gasar för lite.

Vad gäller medelvärdet för inflationen så meddelar han inget exakt beräkningssätt, men säger att den bör ta sig över 2% under en tid. Det är kanske på marginalen inte så duvigt som att säga att medelvärdet ligger på 12månader rullande. Men inte så långt därifrån.

I min bok så kommer vi inte se några räntehöjningar under 2021, ej heller 2022. Men kanske 2023. Det är till och med troligt. Fram tills dess borde inte 10-åringen kunna nå mycket högre än 1%. Det är TINA så det räcker och blir över om ni förstår vad jag menar. Lägg till att Amerikanska ekonomin förmodligen växer med 7% nästa år, och troligtvis skapar över 10 miljoner jobb, vilket gör att arbetsmarknaden åter igen är tajt när vi rullar in i 2022… tidigare sa jag ”köp i rekylen det ser rätt bra ut på 12 månaders sikt”. Nu är jag mycket mer inne på ”det kommer nog inte bli så mycket till rekyl, köp! Det ser sjuukt bra ut på 12 månaders sikt”.

Sen rent tekniskt, har vi inte fått de där köpsignalerna i SPX och Nassen som visar att rekylen är över. Stoxx har inte heller brutit upp. Om vi får köpsignaler i de stora indexen ska man ta dem på allvar. Innan vi får det så finns det fortfarande en rekylrisk, även om den är ganska måttlig, och mindre sannolik än tidigare. Är man långsiktig och inte swingar i marknaden normalt sett så ska man inte stå utanför. Men jag som är mer tradingbenägen, vill ändå se hur A-B-C utvecklas i USA. Att OMX når nya nivåer beror till stor del att HM gått starkt.

Kom ihåg att jag har target 3900 för SPX och 2100 för OMX nästa år. Där det även finns ett ”Jackson hole ger en Turbo Tina case” som ger 4,500 och OMX lika mycket högre, typ 2,400 lite beroende på hur Value och Cyclical faktorerna levererar relativt Growth.

—————————

Claims kom in som väntat… gäsp

Philly Fed kom in på 15,0 mot väntat 15,0 och fg 17,2. STARKT… och ytterligare en siffra som visar att trots restriktioner i USA och ganska hög smittspridning och dödlighet 35,000/1,000 så har det varit ganska bra rull i amerikanska ekonomin. Jag hade en annan syn tidigare i somras. Där har jag haft fel.

Rent tradingmässigt så tittar jag nästan uteslutande på Nassen som testade sitt 10,900 för 3e gången igår. Den nivån utgör även Fib50% av juni uppgången (ni vet när OMX var nere på 1570). Hade OMX gjort en liknande Fib50% rörelse som Nassen så borde den vara nere på 1700. My take är att bryts 10,900 på Nassen så väntar en 5% nedgång. OMX borde då testa 1700/1735. Så länge som Nassens stöd håller så kan vi röra oss uppåt med ca 5%, typ 11,500.

——————-

 

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Har FAANMG rekylerat klart eller väntar ett C?

 1. Bengt Janshagen skriver:

  Ibland undrar jag om jag är dum i huvudet. Han skriver att risken är stor att spx håller 3400 och då skulle dock o OMX ramla. Har han inte glömt ett ”inte” tro vid risken ? Läste detta för ngn dag sedan. Man får tänka själv också. Fassan

 2. PlutonB skriver:

  Nån nivå du ser som kritisk på OMX för att racet ska åka upp mot ath av bara farten?

  • GaStan skriver:

   Nej inte direkt. 1920 är ju nästa nivå.. men jag tittar på SPX och där har vi inte sett nått som visar att rekylen är över, och jag tittar på STOXX som ännu inte brutit upp ur sitt 4 månaders konsolideringsintervall..

   • P bateman skriver:

    Minskar lite på mina korta på sp500

    men står fast vid att jag tror vi ska ner mot 3100 närmaste veckorna

    25 kort på nasdaq 100 sp500 , 15 i silver , resten likvid

 3. John skriver:

  Tycker att det ser ut som coronan börjar ta fart nu igen, speciellt i Spanien, Frankrike och UK. Dödstalen har börjat ticka upp, främst i Spanien. Hur tolkar du senaste coronadatan och något i datan som du kollar mer specifikt på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.