Frågan vem som är dummast, politikerna eller marknaden?

Ibland kan man undra hur jäkla dumma vi människor egentligen är?

Är det så enkelt att marknaden måste bli ordentligt nedhuggen och de röda siffrorna ska lysa som brandlarm på CNBC innan politikerna i USA och Europa tar tag i saken och agerar, och därmed marknaderna vänder upp? Måste marknaden gå ner som fan bara för att kunna gå upp senare, som om det vore en naturlag?Har inte marknaden förmågan att se genom bruset för att förstå att det kommer en lösning, särskilt när det ser riktigt risigt ut, och därmed gå upp på detta faktum… istället för som nu, dvs gå ner först.

Eller är den politiska situationen, den mellan Spanien/Italien och EZ samt mellan Rep och Dem i USA så svår att det inte går att få till någon bra lösning, som därmed innebär att världskonjunkturen måste braka samman fullständigt för att de ska ta sitt förnuft till fånga och börja samarbeta och producera lösningar som faktiskt är nödvändiga….

Ibland känns det bara snurrigt 🙂

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Frågan vem som är dummast, politikerna eller marknaden?

  1. fredde skriver:

    Tänk på att SPX ligger runt 1450 (samma nivå som innan både bear sterns och lehman brothers), samtidigt går det knappt att tänka sig ytterligare stimulansåtgärder som ger någon som helst effekt och ändå har vi ingen recovery alls i sikte. Spontant förstår jag inte hur man då kommer fram till att börsen ska upp? Snart kommer något nytt orosmoln att dyka upp – kanske Kina står på tur? – och då sitter vi troligen i ett sämre utgångsläge än 2008/2009 med långt ner till tidigare bottnar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.