Data och annat

Tyska industriorder kom in bättre än väntat. Grafen visar nedan att sättningen under 2012 ser ut att bli kontrollerbar och visar PMI och IFO rätt så ska den förbättras ytterligare under nästa år!

Tyska industriorder YoY%
Namnlös1469

Sen kom Challenger Layoffs som kom in på 57,1k mot fg 47,7k. Nåt bättre!!! SEn kom Joblessclaims in på 370k mot väntat 380k och fg veckas 395k. Inför morgondangens NFP så kan den både bli något bättre eller något sämre…. men ingen jätteavvikelse om man får tolka den senaste tidens data!!!

Egentligen hade det passat rätt bra om datan kommer in lite sämre än väntat pga stök kring Fiscal cliff, då surprise index hade behövt falla tillbaks något för att skapa utrymme åt starkare utveckling under 2013….

Namnlös1471

Som jag har sagt tidigare, media började prata Fiscal cliff dagen efeter valet… men SPX toppade redan under september, trots att makro har fortsatt att komma in bra. JAg tror faktiskt att marknaden var snäppet smartare i det här fallet och tog höjd för svaga earnings revisions, europa och usa långt innan man började oroa sig i media.

Med facit i hand är allt enkelt

Namnlös1472

Många gnäller på historiskt höga marginaler…. det är egentlligen bara USA som har höga margins%

Namnlös1473

Normalt sett så ökar sales ca 2X så snabbt som BNP i USA. Om makroanalytikerna har rätt i sin progonos om 3,5%, vilket jag tror är fullt möjligt om vi får en lösning av budgeten och hjälp av husmarknadne… då ligger aktieanalytikerna för lågt i sina sales prognoser… och ökar sales med 7% istället för 3,5%, tja då kan earnings öka med 15-20%, istället för som nu där analytikerna väntar sig 9%. Skulle vi 20% vinsttillväxt istället för 9%, och multipelexpansion.. ja då kan SPX lätt stiga med 20-25%…. och då kan vissa tillväxtmarknader säkert gå det dubbla!!!! Men vi behöver även återskapa förtroendet för Europa om det ska hända!!!

Namnlös1474

Händer det borde statsräntorna tryckas upp, någon CS tycker att de redan borde gjort…. nej, det finns ett misstroende hos räntemarknaden. Låt säga att räntemarknaden har rätt, vad är det dem ser, förnyade problem i Europa där paketet inte används, alt inte fungerar när det används… eller/och det blir ingen budgetuppgörelse i USA!!!!

Namnlös1475

Trevlig kväll!

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.