Tillväxten väntas ta fart!

MorganStanley gör sina egna undersökningar som komplettera den officiella makrodatan i USA. Det sätter samman datan till MSBCI, eller Morgan Stanley Business Condition Index. Historiskt har det korrelerat väl, och till viss del lett, data som ex ISM och NFP.

Senaste februari undersökningen var stark. Se nedan. Optimismen grundar sig på att man tror att de politiska problem kring Fiscal cliff etc väntas vara överstökade efter sommaren typ. Som ett resultat pekar detta på att Consumer confidence data som Michigan och Conference Board ska ta förnyad fart. Business Expectations ökade också starkt. Vilket skulle kunna innebära att ISM kommer bli bättre framöver. Det är ju trevligt. Det som vara negativt var att Hiring index var relativt svagt, vilket skulle kunna innebära att vi inte kan vänta oss en förbättring av NFP i det korta perspektivet.

Jag vet att många fäster stor vikt vid jobbdatan, och det är riktigt. Den är viktigt. Men jobbskapande är inte leading i sig. Det är logiskt. Företagen nyanställer efter de ser ökad efterfrågan och känner sig säkra på utsikterna.

Namnlös1544

Min analys är följ, det här är sentiments data, allt kan hända. Men om de tillfrågades förväntningar slår in… dvs att om ett kvartal el två så är oron kring politik som bortblåst, och optimismen tar fart bland företag och hushåll.. ja då kommer ISM mfl lyfta… och i kölvatten på detta kommer även jobben… och på köpet får vi säkert stigande huspriser, och till slut positiva earningsrevisions och stigande räntor.. ja då kan det bli bra. Men kom ihåg, i dagsläget bygger det på förväntningar, eller ska jag kanske säga förhoppningar. Jag är optimist, synd att så mycket är taget i marknaden!!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.