Let the trend be your friend eller?

Man kan inte säga nåt annat än att trenden är positiv, så rent tekniskt ska man ju bara följa med. Visst, man kan alltid ”call the peak” och förr eller senare kommer nån få rätt. Men oddsen att träffa rätt är faktiskt rätt små, särskilt över tiden. Ändå är det precis det jag gör nu… jag tror enligt chartet nedan att vi är på väg att toppa ur kortsiktigt. Spekulativt, javisst!!! Därför anser jag att man ska använda S-L, dvs fortsätter det får man väl hoppa på igen? alternativet är vänta på säljsignal vilket blir en bit ner… det finns alltså ingen Holy Grail.

Namnlös1558

På lite längre sikt ser det positivt ut tekniskt. Det ser ut som om vi kan attackera 2007 toppen. Om man är superoptimist så skulle det kunna hända redan i sommar… se chart nedan. Men det känns inte så troligt givet den fundamentala bilden… men säker kan man inte vara!!!!

Namnlös1557

Summasumarum, givet att jag är skeptisk fundamentalt, och nu även tekniskt…. Så är helt ur marknaden. Vi får väl se om det är rätt? Om jag fick bestämma ska börsen rekylera ner till 1110, där det är all in igen…. Men det känns långt dit och man måste vara lyhörd. Jag tänker inte sitta på cash och se hur marknaden går 10% till…

Igår kom NAHB in på 46, mot 48 väntat och fg 47.. sämre, men ett litet hack i kurvan kan man räkna med… men visst, vi vill inte ha något trendskifte i den. Då ser det fundamentala genast sämre ut. Den amerikansksa balansräkningen är välsigt beroende av fastighetspriserna, och dess följdeffekter på allt annat. Det här är superkrafter, som vi vill ska gå i rätt riktning!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Let the trend be your friend eller?

  1. Frågande skriver:

    Om vi skall nå P/e 20 till år 2018 med 10 % vinsttillväxt om året fram tills dess, varför chansa och stå utanför marknaden idag?

    Är det inte bättre att ligga konstant long inför 2018-scenariot hellre än att spekulera i ett kortsiktigt fall på 5-10 % och riskera att för evigt missa att köpa in mig i marknaden om den fortsätter stiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.