In oil we trust!

Brent oljan studsade ordenligt, och med den aktier i allmänhet. Så länge som Brenten håller sig ovanför 30usd är jag positiv. Motstånd kring 36 kan bli svårforcerat. Target närmaste månaderna om man vill måla upp ett positivt scenario ligger kring 42-44. Samtidigt noterar jag att dollar faktiskt stärkts något på sistone, särskilt mot Euron. Detta är ju egentligen negativt för oljan. Å andra sidan försvagades den tidigare.

CS hävdar att allt handlar om Supply ändå

Namnlös2199

Vet inte om jag köper det direkt. Visst, utbudet är massivt, men hade världen vuxit ordentligt, och inte fått utstå nedrevideringar stup i kvarten, så hade kanske efterfrågan matchat utbudet bättre, och då hade vi inte haft samma dignitet på supply issuen. Hade naturligtvis varit trevligt om inte ISM New orders etc ändå kunde studsa upp från dagens sub-50 nivåer. Det finns en recessionsrädsla idag som måste försvinna helt enkelt.

OMX rallar idag, men lämnar ifrån sig ett gap på 1,286 som jag räknar med ska täppas i det korta perspektivet. Alla andra stora index lämnar gap efter sig, som i regel täpps igen någon gång. I samband med detta måste köparna komma in på riktigt. Jag är inne på att flytta upp Stoppen från 1247 mot 1270ish av den här anledningen. OM, köparna kommer in vid en snabb korrektion så är det positivt och nästa target ligger kring OMX 1380ish. Därefter 1450. Det är alltså fullt möjligt att 1247 var botten, men det beror alltså på vad som händer när vi täppt gapet och var oljan tar vägen.

Från Kina kom data i natt.

Exporten kom in på -11,2% YoY mot väntat -1,8 och fg -1,4%… klent
Importen kom in på -18,8% mot väntat -3,6% och fg -7,6%… horribelt

Jag har inte studerat detaljerna, MEN marknaden tog det bra. Egentligen behöver man inte analysera Kinensisk makro data, eller tvivla på om den är korrekt eller ej. Det räcker att titta på Renminbi Spot pris. Den gick från 6,57 till 6,49.. en förstärkning. Så länge som den är flat eller stärks, är allt frid och fröjd. Oavsett hur risig datan är. Om den försvagas…. då väntar ny Kina oro, vilket marknaden inte uppskattar.

Ha en bra vecka!!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till In oil we trust!

  1. Staffan Kjellin skriver:

    Kom ihåg att det är lösen på standardiserade optioner på fredag. Lösenvecka brukar alltid börja med något chock-uppgång eller chock-nedgång den första eller de första dagarna. Sedan slutar det med motsatsen och vissa investerare gör enorm vinst.

    Lundins brukar ofta komma med någon pressuppgift på torsdag som påverkar kursen på lösendag.

    FED eller till och med president Obama kan var aktiv på torsdag eller till och med på själva fredagen.

    Dagens uppseende uppgång visar på att något annat resultat kan uppenbaras på fredag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.